shutterstock_1060317179

Massage Zwolle Zuid - heerlijk genieten

Lekker in je vel door een ontspannings- of sportmassage

Sport massage

Sport massage (30 min)35,00
Sport massage (45 min)50,00
Sport massage (60 min)65,00
Sport massage (90 min)95,00

Balinese massage

Balinese massage (60 min)65,00

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage, half body (30 minuten)35,00
Ayurvedische massage, total body (60 minuten)65,00

Hot stone massage

Hot stone massage, half body (30 min)35,00
Hot stone massage, total body (60 min)65,00

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage, half body (30 min)35,00
Ontspanningsmassage, total body (60 min)65,00

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage (60 min)65,00

Onze massages in Zwolle

Niet alleen een gelaatsbehandeling geeft een weldaad van ontspanning. Ook een lichaamsbehandeling zoals een massage staat garant voor een heerlijk ontspannen gevoel. Iedereen heeft wel eens last van vermoeide spieren of pijnlijke gewrichten. Vaak is dit een gevolg van een druk dagelijks leven. Schoonheidsinstituut Allure heeft diverse massagebehandelingen voor uw samengesteld om uw lichaam weer nieuwe energie te geven.

Sportmassage

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorgen we ervoor dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorderen we het herstel van uw spieren en uw lichaam.

Waarom een sportmassage?

U kunt bijvoorbeeld voor of enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als u al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt vaak stevig gemasseerd. Hierbij wordt bijvoorbeeld bindweefsel losgemaakt, en worden knopen uit de spieren gehaald. Daarvoor moet er soms diep in de spieren worden gemasseerd. Dit kan niet altijd even prettig aanvoelen. Bedenk dan dat u even door een zure appel heen moet bijten, voordat u zich beter gaat voelen. Het lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit. Hetgeen dat niet goed zit wordt juist door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, bespreken we waar u op dat moment behoefte aan hebt.

U geeft aan wat u met de massage wilt bereiken, en waar de focus van de massage op moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op de benen, schouders, nek of rug.

Wat is het effect van een sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van het lichaam bevordert en voorkomt u blessures door overbelasting van uw spieren.

Voordelen van een sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd, helpt het uw lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkomt u met een sportmassage overbelasting van uw spieren en dus blessures. We kunnen een sportmassage ook gebruiken om uw spieren te activeren. Dit kan goed van pas komen aan het begin van een trainingstraject, of wanneer u een tijdje niets gedaan heeft. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.

Voor wie is een sportmassage geschikt?

Laat de naam 'sportmassage' u niet op een verkeerd spoor zetten. Het is namelijk zo dat u ook als niet-sporter baat heeft bij een sportmassage. Bovendien kan de sportmassage voor iedereen geneeskrachtig werken.

Bijvoorbeeld als u spierpijn heeft door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam. Of wanneer je nek of rug door stress volledig “op slot zit”. Of misschien bent u tijdens uw wekelijkse sportuurtje iets te enthousiast geweest. Een sportmassage helpt bij het herstel en dat is beter dan er mee rond te blijven lopen.

Een sportmassage mag nooit toegepast wordt in de volgende gevallen:

  • In de eerste dagen of weken nadat een spier is gescheurd.
  • Bij een ontsteking of wond van de huid.
  • Als u koorts heeft.
  • Als uw spieren heel zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Andere werkzaamheden van de sportmasseur

Naast masseren kan onze sportmasseur je ook adviseren en begeleiden bij het weer gaan sporten na een blessure. Zo kan hij het probleemgebied*  ondersteunen met tape en een bandage. Dit zorgt ervoor dat uw gewricht en/ of spieren ondersteund worden bij uw sportbeoefening. Daardoor kunt u veilig sporten. Bovendien zorgt dit er voor dat verdere klachten en/ of terugkeer van de klacht voorkomen wordt.

(*) Hierbij kunt u denken aan een gezwikte enkel, een verdraaide knie die wel wat steun kan gebruiken bij het hardlopen, of een nog pijnlijke spier na bijvoorbeeld een zweepslag.

Balinese massage

Het eiland Bali staat bekend om zijn eeuwenoude SPA cultuur.

De Balinees heeft een natuurlijke aanleg voor masseren. Daardoor is het dan ook niet verwonderlijk dat in de loop van de eeuwen een krachtige massage is ontwikkeld. Namelijk een massage die van generatie op generatie is doorgegeven en die tot op de dag van vandaag nog wordt toegepast.

Tijdens deze massage worden afvalstoffen uit de spieren verwijderd waardoor men zich weer fit voelt.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang, hersteld.

De Balinese massage is een ervaring die u niet mag missen.

Aroma voor massage à Kokos (is goed tegen gewrichtsklachten)

Kenmerken: Rust, acupressuur, reflexologie, aroma

Contra-indicaties: Koorts, zwangerschap, operatie recentelijk, hoge of lage bloeddruk, gevoelig voor aroma van kokos.

Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage herstelt de balans tussen uw lichaam en geest! Deze van oorsprong Indiase massage is een zachte energetische massage met veel strijkbewegingen. Tijdens deze massage worden verschillende warme kruidenoliën rijkelijk gebruikt.

In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda

Onze masseur zorgt er voor dat uw gewrichten ontspannen, en dat stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie. Deze energie helpt uw lichaam om vastzittende gifstoffen te verwijderen. Ook helpt het bij het losmaken van emotionele blokkades.

De massage activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling.

De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Bij de massage van 30 minuten wordt de voorkant van het lichaam gemasseerd. Bij de langere massage van 60 minuten wordt het gehele lichaam gemasseerd.

Contra-indicaties: koorts, zwangerschap

Hotstone massage

Laat de warme vulkanische stenen uw spieren verwarmen en comfortabele druk geven met onze Hotstone massage. Het eeuwenoude ritueel verzacht uw spieren en ontspant lichaam en geest.

Therapeutische werking

Tijdens deze Hotstone massage gebruiken we de therapeutische warmte van basaltstenen in combinatie met heerlijke aromatische oliën. Een zeer zachte huid, soepele spieren en een gezonde doorbloeding in uw lijf is het ontspannen resultaat.

Bij een behandeling van 30 minuten, wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd. Bij een behandeling van 60 minuten wordt het hele lichaam gemasseerd.

Indien u zwanger bent kunt u deze behandeling helaas niet ondergaan.

Ontspanningsmassage

Tijdens deze ontspanningsmassage wordt uw lichaam zachtjes gemasseerd met, warme olie.  U voelt uw spieren en het onderhuids bindweefsel losser worden. Daarnaast wordt uw huid aangenaam warm en kunt u zich heerlijk ontspannen door de zachte wrijving met de olie.

Bij deze behandeling maken we gebruik van één van de 4-elementen oliën van Cenzaa.  U kunt kiezen uit Energetic Sensation oil, Calming Senses Sensational oil, Sweet Sensational oil en Rebalance Sensational oil.

Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie.

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam. Tijdens deze behandeling wordt met name met de onderarmen gemasseerd.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht. Deze massage heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en op de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen. Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren. Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

Contra-indicaties: Koorts, zwangerschap, operatie recentelijk, hoge of lage bloeddruk.

HUIDADVIES NODIG?

Op zoek naar het meest geschikte product voor uw huidtype of -wens of -probleem? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak. Er is voor iedereen een advies op maat te realiseren, dus ook zeker voor u! Wij gaan graag voor u aan de slag om uw huid te laten stralen.