shutterstock_1060317179

Massage Zwolle Zuid - Heerlijk genieten

Lekker in je vel door een ontspannings- of sportmassage

Onze massage in Zwolle staat garant voor een heerlijk ontspannen gevoel. Iedereen heeft wel eens last van vermoeide spieren of pijnlijke gewrichten. Vaak is dit een gevolg van een druk dagelijks leven. Daarom heeft Schoonheidsinstituut Allure diverse massagebehandelingen voor je samengesteld zodat we je weer nieuwe energie kunnen geven:

 • Sport Massage
 • Balinese Massage
 • Ayurvedische Massage
 • Lomi Lomi Massage
 • Ontspanningsmassage
 • Hotstone Massage
 • Scrub Massage
 • Masseren kun je leren - workshop voor twee personen

Sportmassage in Zwolle

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren.  Hiermee zorgen wij ervoor dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Zo bevorderen we het herstel van jouw spieren en jouw lichaam.

Waarom een sportmassage in Zwolle?

Je kunt bijvoorbeeld voor of enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt vaak stevig gemasseerd. Hierbij maken we bijvoorbeeld bindweefsel los, en halen we knopen uit de spieren. Daarvoor masseren we soms diep in de spieren hetgeen niet altijd even prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Het lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit. Hetgeen dat niet goed zit wordt juist door de sportmasseur verholpen. Overigens houdt de sportmasseur altijd in de gaten of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, bespreken we waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Jij geeft aan wat je met de massage wilt bereiken, en waar de focus van de massage op moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op de benen, schouders, nek of rug.

Wat is het effect van een sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorderen we het herstel van het lichaam en voorkom je blessures door overbelasting van jouw spieren.

Voordelen van een sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd, helpt het jouw lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van jouw spieren en dus blessures. We kunnen een sportmassage ook gebruiken om jouw spieren te activeren. Dit kan goed van pas komen aan het begin van een trainingstraject, of wanneer je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.

Voor wie is een sportmassage geschikt?

Laat de naam 'sportmassage' je niet op een verkeerd spoor zetten. Het is namelijk zo dat je ook als niet-sporter baat hebt bij een sportmassage. Bovendien kan de sportmassage voor iedereen geneeskrachtig werken.

Bijvoorbeeld als je spierpijn hebt door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam. Of wanneer je nek of rug door stress volledig “op slot zit”. Of misschien ben je tijdens jouw wekelijkse sportuurtje iets te enthousiast geweest. Een sportmassage helpt bij het herstel en dat is beter dan er mee rond te blijven lopen.

Een sportmassage mag nooit toegepast wordt in de volgende gevallen:

 • In de eerste dagen of weken nadat een spier is gescheurd.
 • Bij een ontsteking of wond van de huid.
 • Als je koorts hebt.
 • Als jouw spieren heel zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Andere werkzaamheden van de sportmasseur

Naast masseren kan onze sportmasseur je ook adviseren en begeleiden bij het weer gaan sporten na een blessure. Zo kan hij het probleemgebied*  ondersteunen met tape en een bandage. Dit zorgt ervoor dat jouw gewricht en/ of spieren ondersteund worden bij jouw sportbeoefening. Daardoor kun je veilig sporten. Bovendien zorgt dit er voor dat verdere klachten en/ of terugkeer van de klacht voorkomen wordt.

(*) Hierbij kun je denken aan een gezwikte enkel, een verdraaide knie die wel wat steun kan gebruiken bij het hardlopen, of een nog pijnlijke spier na bijvoorbeeld een zweepslag.

Sportmassage 30 min: € 35,00

Sportmassage 45 min: € 50,00

Sportmassage 60 min: € 65,00

 

Wellnessmassages

Balinese massage

Het eiland Bali staat bekend om zijn eeuwenoude SPA cultuur.

De Balinees heeft een natuurlijke aanleg voor masseren. Daardoor is het dan ook niet verwonderlijk dat in de loop van de eeuwen een krachtige massage is ontwikkeld. Namelijk een massage die van generatie op generatie is doorgegeven en die tot op de dag van vandaag nog wordt toegepast.

Tijdens deze massage worden afvalstoffen uit de spieren verwijderd waardoor men zich weer fit voelt.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang, hersteld.

De Balinese massage is een ervaring die je niet mag missen.

Aroma voor massage à Kokos (is goed tegen gewrichtsklachten)

Kenmerken: Rust, acupressuur, reflexologie, aroma

Contra-indicaties: Koorts, zwangerschap, operatie recentelijk, hoge of lage bloeddruk, gevoelig voor aroma van kokos.

Balinese massage full body 60 min: € 65,00

(zie ook onderaan deze pagina ons "4=5-principe")

 

Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage in Zwolle herstelt de balans tussen jouw lichaam en geest. Deze van oorsprong Indiase massage is een zachte energetische massage met veel strijkbewegingen. Bij deze massage gebruiken we een warme kruidenolie.

De masseur combineert diverse massagetechnieken en het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda.

We zorgen er voor dat jouw gewrichten ontspannen, en dat stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. Vrijwel direct zul je meer vitale energie ervaren. Deze energie helpt jouw lichaam om vastzittende gifstoffen te verwijderen. Ook helpt het bij het losmaken van emotionele blokkades.

De massage activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur en draagt bij aan de bewustwording van het lichaam. Daarnaast verlicht het de spierspanning en vergroot het de sensuele uitstraling.

De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Bij de massage van 30 minuten wordt de voorkant van het lichaam behandeld. Bij de full body massage van 60 minuten masseren we het gehele lichaam.

Contra-indicaties: koorts, zwangerschap

Ayurvedische massage half body 30 min: € 35,00

Ayurvedische massage full body 60 min: € 65,00

(zie ook onderaan deze pagina ons "4=5-principe")

Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie.

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam. Tijdens deze behandeling wordt met name met de onderarmen gemasseerd.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht. Deze massage heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en op de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen. Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren. Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

Contra-indicaties: Koorts, zwangerschap, operatie recentelijk, hoge of lage bloeddruk.

Lomi Lomi massage full body 60 min: € 65,00

(zie ook onderaan deze pagina ons "4=5-principe")

Ontspanningsmassage

Tijdens deze ontspanningsmassage wordt jouw lichaam zachtjes gemasseerd met warme olie.  Je voelt jouw spieren en het onderhuids bindweefsel losser worden. Daarnaast wordt jouw huid aangenaam warm en kun je je heerlijk ontspannen door de zachte wrijving met de olie.

Bij deze behandeling maken we gebruik van één van de 4-elementen oliën van Cenzaa.  U kunt kiezen uit Energetic Sensation oil, Calming Senses Sensational oil, Sweet Sensational oil en Rebalance Sensational oil.

Ontspanningsmassage half body 30 min: € 35,00

Ontspanningsmassage full body 60 min: € 65,00

(zie ook onderaan deze pagina ons "4=5-principe")

Hotstone massage

Laat de warme vulkanische stenen jouw spieren verwarmen en comfortabele druk geven met onze Hotstone massage. Het eeuwenoude ritueel verzacht jouw spieren en ontspant lichaam en geest.

Tijdens deze Hotstone massage gebruiken we de therapeutische warmte van basaltstenen in combinatie met heerlijke aromatische oliën. Een zeer zachte huid, soepele spieren en een gezonde doorbloeding in jouw lijf is het ontspannen resultaat.

Bij een behandeling van 30 minuten, wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd. Bij een behandeling van 60 minuten wordt het hele lichaam gemasseerd.

Indien je zwanger bent kun je deze behandeling helaas niet ondergaan.

Hotstone massage half body 30 min: € 35,00

Hotstone massage full body 60 min: € 65,00

(zie ook onderaan deze pagina ons "4=5-principe")

Scrub massage

Combineer de reiniging van joouw huid met het onderhoud van jouw spieren.

Een ontspannende full body behandeling waarbij met een mix van olie en scrub gemasseerd wordt. Naast de ontspannende werking van de massage op jouw spieren wordt jouw huid gereinigd. Tevens ontvang je, tijdens de massage van de voorkant van het lichaam, een masker voor het gezicht. Je hebt keuze uit de volgende scrubs:

Aromasoul Arabian Coconut Scrub, Aromasoul Indian Rice Scrub, Aromasoul Mediterranean Olive Scrub en Aromasoul Oriental Pearl Scrub.

Een massage met een dubbele werking, een beleving op zich!

Scrub massage full body 60 min: € 65,00

(zie ook onderaan deze pagina ons "4=5-principe")

Masseren kun je leren (workshop voor twee personen)

Geweldig voor koppels, vrienden, vriendinnen, collega's of familieleden die het leuk vinden om elkaar te masseren. Tijdens deze 3 uur durende sessie leer je enkele basistechnieken zodat je elkaar een fijne massage kunt geven. Beide deelnemers ontvangen EN geven deze avond een full body massage, samen met- en onder begeleiding van onze masseur. Koffie/thee en wat lekkers is uiteraard inbegrepen.

Masseren kun je leren (2 pers.) 180 min: € 175,00

Ons "4=5-principe"

Frequente bezoekers worden beloond! Voor de Wellnessmassages hanteren wij het "4=5 principe".  Wie 4 keer een full body massage heeft afgenomen krijgt de 5e massage gratis.

ddfds