Loading...
Standafwijkingen 2018-02-20T13:56:03+00:00

Standafwijkingen

Hamertenen

Dit zijn tenen die krom zijn gaan staan. De top van de teen raakt de grond, terwijl de bovenkant van de teen knel zit in de schoen. Dit geeft vaak overlast omdat er verkeerde druk op de teen staat. Daardoor ontstaat eeltvorming en vaak ook likdoornvorming.
Advies: Wij kunnen samen met u uw schoenen bekijken en daar een advies over geven. Wij kunnen uiteraard advies geven over confectie hulpmiddelen. Ook kan er een orthese gemaakt worden. Met steunzolen kan uw voet beter ondersteund worden.

Hallux valgus

Dit is een aandoening die ontstaat bij de eerste teen. Er ontstaat vaak een knobbel aan de zijkant van de voet en de grote teen wordt weggedrukt richting de kleinere tenen. Vaak een erfelijke aandoening, maar ook onze moderne schoenen hebben er veel invloed op. Er kan ook hier eelt en likdoornvorming ontstaan wat weer extra overlast geeft.
Advies:Wij kunnen uiteraard het eelt en de likdoorn verwijderen, maar ook bij deze aandoening is het raadzaam eens goed naar de schoenen te laten kijken. Een steunzool kan zeker vermindering van de klachten geven.

Ruiterteen

Soms wordt een grote teen bij een hallux valgus zover richting de kleine tenen gedrukt, dat onder of over de tweede teen terecht komt. De teen die dan bovenop ligt noemen we een ruiterteen. Deze afwijking geeft nog meer druk in de punt van de schoen met weer eelt en likdoornvorming of ingroeiing van de nagel.
Advies: De stand kunnen wij niet veranderen. Wel kunnen wij het eelt en de likdoorn verwijderen en eventueel de nagel pijnvrij krijgen. Verder kunnen wij samen met u de schoen eens goed bekijken en u adviseren hierin. Ook kunnen we u doorverwijzen naar een podotherapeut of arts.

Platvoeten

In principe hoeft een platvoet geen probleem te zijn. Veel mensen kunnen prima lopen met platvoeten en hebben nooit ergens last van. Heeft u wel last dan zal de pedicure u kunnen doorverwijzen naar een podotherapeut.

Holvoeten

Deze voeten hebben vaak een extreem hoge wreef en tenen die allemaal in klauwstand staan. Ook hier hoeft men totaal geen last van te hebben. Wat wij wel vaak zien bij dit voettype is likdoornvorming tussen de tenen of onder de bal van de voet. Deze kunnen wij prima verwijderen. Indien nodig wordt u verwezen naar een podotherapeut.

Knikvoeten

De stand van deze voeten is wat vreemd. De enkels gaan naar binnen en dat kan klachten geven als vermoeidheid en pijn. Een steunzool is dan de enige optie om de klachten te verlichten. Jonge kinderen kunnen ook een knikvoet hebben en tot 6 jaar is het een normale ontwikkeling in de groei van een kind. Hebben ze dit na het 6e jaar nog en gaan ze klagen over pijnlijke voeten dan is het raadzaam om naar een podotherapeut te gaan.

Wij hebben contracten met meerdere podotherapeuten lopen, waar wij mee samen werken.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Pedicure / Medisch pedicure Zwolle Zuid

U ziet er graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u vanzelfsprekend. Maar hoe zit het met uw voeten? Wanneer krijgen zij aandacht? Bezoek een pedicure in Zwolle Zuid!

Goed en gemakkelijk lopen heeft invloed op de totale gezondheid. Veel mensen onderschatten het belang van een goede voetverzorging. Heeft u last van een droge huid met kloven op de hiel, een branderig gevoel bij het lopen, ingegroeide of kromgegroeide nagels, pijnlijke eeltplekken met likdoorns, kalknagels of mycose (schimmel) nagels, dan zal iedere stap die u zet pijn veroorzaken.

Het is dan zeker de moeite waard een afspraak met ons te maken. Wij kunnen u snel en pijnloos van deze problemen verlossen en u advies geven over verschillende voetverzorgende producten.

Als pedicure en medisch pedicure beheersen wij alle specialisaties op het gebied van voeten.

 1. De behandeling van risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische en de reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde en spastische voet. Dus alle risicovoeten.
 2. Het screenen van risicovoeten, hierbij wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbeweeglijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.
 3. Anti-druktechnieken, hierbij worden drukplaatsen tijdelijk (1 a 2 weken) drukvrij gelegd m.b.v. diverse materialen.
 4. Orthese-technieken, drukplaatsen worden definitief drukvrij gelegd d.m.v. op maat gemaakte silicone ortheses.
 5. Nagelreparatie en prothese technieken, bij kapotte of stootnagels wordt een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.
 6. Nagelbeugeltechniek, wordt toegepast bij ingroeiende nagels. Aan beide zijden van de nagel wordt een op maat gebogen haakje geplaatst, zo komen de nagelhoeken omhoog uit de nagelwal en kan de nagel op een normale manier uitgroeien.
 7. Samenwerken met andere disciplines, zoals huisarts, podotherapeut, diabetesverpleegkundige en voetenpoli in het ziekenhuis.
 8. Advies geven aan cliënten, bijv. over diabetes en voetverzorging, schoenadvies en doorverwijzing.
 9. Wij zijn bevoegd om schimmeldiagnostiek voor u uit te voeren. Dit wordt vergoed door de verzekeraar mits de huisarts toestemming geeft. Een stukje nagel of huid wordt opgestuurd naar het laboratorium van het UMC St. Radboud te Nijmegen afdeling Medische Microbiologie. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kunnen wij een behandelplan voor u opstellen.

Een complete pedicurebehandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Er wordt een uitvoerige anamnese afgenomen
  Dit houdt in dat we vragen stellen over uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Dit alles wordt genoteerd in het computersysteem. Daarna wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen genoteerd op uw digitale behandelkaart
 • desinfectie van de voet
 • eventueel verdikte nagels dun maken
 • nagels knippen
 • nagels polijsten
 • nagelomgeving schoonmaken
 • eventueel ingroeiende nagels behandelen
 • eventueel eelt verwijderen
 • eventueel likdoorns verwijderen
 • desinfectie van de voet
 • eventueel drukvrij leggen van een nagel of plek waar likdoorn zat
 • korte massage

De pedicurebehandeling is eventueel uit te breiden met een “lushly ritueel”. Dit Polynesies voetritueel bestaat uit een wasmassage en voetmassage; het reinigen van de voeten met lushly soak, een scrubmassage met fruity peel gevolgd door de Shiatsu voetmassage met lushly footcream.

Door gebruik te maken van moderne apparatuur (natte freestechniek) bent u verzekerd van een aangename, pijnloze behandeling. Na deze behandeling zult u zeggen: “Had ik het maar eerder gedaan!”.

Met een goede, regelmatige verzorging van uw voeten kunt u heel wat problemen voorkomen.

Vergoeding Pedicurebehandelingen

Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding geven vanuit het aanvullende pakket voor een medisch pedicure behandeling. Informatie daarover kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. Veelal is er wel een verwijzing nodig, soms moet men vooraf een machtiging aanvragen.
Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voetzorg geeft: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

NAAR DE PEDICURE IS HET BESTE DAT UW VOETEN KAN OVERKOMEN!

Schoonheidsinstituut Allure