Loading...
Schimmelnagels 2018-02-20T13:55:58+00:00

Schimmelnagels

Schimmelnagels is helaas een veel voorkomend probleem. De nagel is dik, brokkelig en lelijk verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel. Om zeker te weten of het nu een schimmelinfectie is, kunnen wij een stukje nagel en/of huid afnemen en opsturen naar het laboratorium van het UMC St. Radboud te Nijmegen, afdeling Medische Microbiologie. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek naar schimmelinfecties. De kosten voor dit laboratorium onderzoek wordt vaak vergoedt door u zorgverzekeraar. De kosten voor afname van het stukje nagel en eventuele huid betaald u aan ons.
Na ongeveer 1½ week hebben wij een uitslag voor u in huis. En brengen wij u en de huisarts hiervan op de hoogte.

Schimmelnagel behandelingen

Afhankelijk wat deze uitslag is, kunt u eventueel naar de huisarts voor een behandeling met medicijnen. Niet iedere huisarts wil medicatie voorschrijven. Er zijn nogal wat bijwerkingen bij deze medicatie.

U kunt ook starten met lokale behandeling met een tinctuur. We hebben de tincturen in huis waar u nagels en/of de huid mee in kunt smeren ter bestrijding van de schimmel. Verder kunnen wij u nagels tijdens de behandeling verdunnen, waardoor de druppels makkelijk door de nagels heen kunnen dringen. Belangrijk is wel dat u tweemaal daags de nagels en/of huid gaat behandelen. Daarnaast moet u ook de schoenen mee behandelen met een spray. De schoenen zijn namelijk de grootste bron voor herbesmetting. Schimmels maken sporen en die gaan in de naden van uw schoenen zitten. Zijn de omstandigheden voor hen weer gunstig dan kunnen ze weer een infectie aan nagels of huid geven. Al deze producten hebben wij in huis. Wij geven garantie dat het werkt, mits u consequent bent met behandelen.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Schoonheidsinstituut Allure