shutterstock_558163375

Permanente make-up zwolle

Zie er altijd verzorgd uit dankzij onze permanente make-up behandeling

Hoe gaat een permanente make-up behandeling?

Tijdens de permanente make-up behandeling in onze salon in Zwolle brengen we pigment aan, net onder het huidoppervlak (dermis). Dit doen we met een apparaat met kleine naaldjes. De naaldjes bewegen heel snel op en neer en laten steeds iets van het pigment achter in de huid. Dit prikken gebeurt in de bovenste laag van de huid. Het is dus vrij oppervlakkig , zodat het pigment te zijner tijd zal vervagen (1 tot 5 jaar).

Bij iedere behandeling worden nieuwe steriele naaldjes gebruikt. Uiteraard werken wij hygiënisch (Schoonheidsinstituut Allure is GGD gecertificeerd).

 

Wenkbrauwen (incl. 1 nabehandeling):295,00
Ooglijn boven of onder (incl. 1 nabehandeling):150,00
Ooglijn boven en onder (incl. 1 nabehandeling):295,00

Bijwerken (indien door ons geplaatst):

Wenkbrauwen of eyeliner boven en onder (vanaf prijs):125,00
Eyeliner boven of onder (vanaf prijs)95,00

Bijwerken (indien elders geplaatst):

Wenkbrauwen of eyeliner boven en onder (vanaf prijs):150,00
Eyeliner boven of onder (vanaf prijs)105,00

 

Het intake gesprek

Tijdens het intake gesprek wordt uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat. U dient enkele medische vragen te beantwoorden om de behandeling zo goed en veilig mogelijk te kunnen uitvoeren. Ook wordt in overleg met u de kleur bepaald en hoe de contour getekend gaat worden. Vervolgens wordt een foto gemaakt waarna de behandeling kan beginnen.

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om binnen een bepaalde periode twee tot drie keer terug te komen voor een nabehandeling (controle) om het resultaat te optimaliseren. Dit is bij de prijs inbegrepen.

We leggen de klant tijdens het intakegesprek altijd uit dat de kleur binnen een paar weken ongeveer de helft lichter wordt. Na een behandeling moet de huid tijd krijgen om te herstellen. Na drie á vier weken zijn de schilfertjes verdwenen en kunnen we de kleur iets intenser maken of plekjes waar de kleur niet goed heeft gepakt bijwerken.

U dient zich er van bewust te zijn dat de permanente make-up er in de eerste week na de behandeling donkerder uit kan zien. Dit komt doordat de restkleurstoffen nog in het korstje op uw huid aanwezig zijn. Houd hier rekening mee met uw privé afspraken.

Is permanente make-up voor iedereen geschikt?

In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt. Wel is keloïd een belangrijke contra-indicatie voor met name de lippen. Ook chemotherapie (gedurende de behandeling en tot negen maanden er na) en een actieve herpesinfectie gelden als contra-indicaties. Klanten die weten dat ze kaal worden, door bijvoorbeeld chemo of door de aandoening alopecia, kunnen het beste permanente make-up laten zetten als ze nog haar hebben. Mensen lijden echt onder hun kaalheid en zijn heel erg blij als ze er weer als vroeger uitzien.

Waarom kiezen voor permanente make-up?

U hoeft zich niet meer op te maken, maar ziet er toch altijd verzorgd uit. Dit bespaart u tijd, zeker als u moeite heeft met opmaken of als u bijvoorbeeld veel sport.

Daarnaast heeft u nooit meer last van uitgelopen make-up. Bovendien is permanente make-up een prima oplossing als u allergisch bent voor make-up.

Tot slot is onze permanente make-up in Zwolle uitermate geschikt voor het aanbrengen van een correctie in de wenkbrauw of lip (b.v. door een litteken).

Is de behandeling pijnlijk?

De behandelingen op het gebied van permanente make-up doen in principe geen pijn. Je voelt hooguit een beetje krassen op de huid. Dat komt omdat de kleurpigmenten in de bovenste huidlaag worden gezet, op 0,3 mm diepte. Dat is de bovenste laag van de dermis.

Kleurpigmenten die in de bovenste laag van de dermis worden gebracht, groeien na verloop van tijd naar boven en vervagen.

De pijnbeleving van de klant hangt af van een aantal factoren, bijvoorbeeld iemands pijngrens. Ook is het soort naald dat gebruikt wordt van invloed. Een éénpuntsnaald gaat dieper in de huid dan een drie- of vijfpuntsnaald. Daarom gebruiken wij de éénpuntsnaald ook nooit op de gevoelige huid rond de ogen, omdat dat te pijnlijk is.

Wanneer een klant angstig en verkrampt op de stoel ligt, zal hij/zij ook eerder pijn ervaren dan wanneer hij/zij ontspannen is. Wij adviseren dan om op de buikademhaling te letten.

Soms kan een lichte zwelling ontstaan (bij het lijntje onder de ogen) welke echter na 1 á 2 dagen is verdwenen. Indien u voor een behandeling van de wenkbrauwen komt worden deze eerst in model geëpileerd. Uw eigen wenkbrauw is het uitgangspunt van de permanente make-up behandeling.

Daarna wordt met u de kleur besproken en worden de contourlijnen getekend. Houdt u er echter rekening mee dat u uw wenkbrauwen wel moet blijven epileren. Het is nu alleen veel makkelijker, u trekt gewoon de haren die onder de nieuwe wenkbrauwen groeien er uit.

Het genezingsproces van permanente make-up

Direct na het aanbrengen van de permanente make-up begint het genezingsproces. De plaats waar de permanente make-up is aangebracht lijkt op een schaafwondje. Omdat het belangrijk is om het wondje soepel te houden krijgt u hiervoor een speciale crème mee. Hiermee verzorgt u de huid waardoor het resultaat van uw permanente make-up optimaal is.

Hoe lang blijft de permanente make-up mooi?

Een goed aangebrachte permanente make-up blijft drie tot vijf jaar zichtbaar. In de loop van de tijd zal deze vervagen en kan het uiteindelijk verdwijnen.

Wij kunnen de klant overigens nooit garanderen dat het zo lang blijft zitten, omdat ook veel afhangt van iemands leefstijl. Zit de klant vaak te pulken aan haar wenkbrauwen, dan zal de kleur sneller verdwijnen.

Hetzelfde geldt voor een klant die regelmatig een peeling of microdermabrasie doet. Ook bij mensen die veel zwemmen of zonnen houdt de kleur minder lang. De huid is een levend orgaan en je kunt dus nooit voorspellen hoe zij zal reageren.

Herhaalbehandeling

De meeste mensen doen ieder jaar een touch-up behandeling. Bij ons betalen ze dan een derde van de oorspronkelijke prijs. Komen ze na twee jaar terug dan betalen ze tweederde. Na drie jaar rekenen we de oorspronkelijke prijs.

Aan welke regels moet u zich houden na de behandeling

Onderstaande punten gelden voor de eerste week na de behandeling:

  • bij het douchen opletten dat er geen watercontact plaats vindt met de behandelde locatie;
  • geen gebruik maken van sauna of zwemmen in chloorwater;
  • met de behandelde locatie niet in de zon;
  • geen make-up gebruiken op de behandelde locatie;
  • de geadviseerde crème gebruiken en deze opbrengen met een wattenstaafje totdat de huid genezen is;
  • korstje niet verwijderen d.m.v. krabben. Indien u dit wel doet kan een litteken ontstaan, het korstje valt er na verloop van tijd vanzelf af.

Intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos

De klant is koning maar wij zijn keizer. Als de klant iets wil waar wij niet achter staan, doen wij het niet. Ons criterium is of het esthetisch en anatomisch verantwoord is en of het er natuurlijk uitziet. Trends komen en gaan, daar kun je prima op inspelen met gewone make-up, maar niet met permanente make-up, want daar zit je jaren aan vast.

Wilt u een afspraak maken voor een permanente make-up behandeling in Zwolle, neem dan gelijk contact met ons op.

ddfds