Pedicure / Medisch pedicure 2018-02-06T15:45:24+00:00

Pedicure / Medisch pedicure in Zwolle

Pedicure behandeling 15 min17,50
Pedicure behandeling 30 min30,00
Pedicure behandeling 45 min32,00
Pedicure behandeling 60 min40,00
Aanvulling met lushly ritueel 15 min17,50
Verwijderen likdoorn/ingroeiende nagel 15 min17,50
Plaatsen nagelbeugel of orthese maken 15 min17,50
Behandelen van schimmelnagels 15 min17,50

Wij werken met diverse podotherapeuten samen. Soms dient een bijbetaling door u zelf plaats te vinden voor een stuk persoonlijke verzorging voor personen met diabetes, die via de podotherapeut het medisch noodzakelijke deel, vanuit de basisverzekering, vergoed krijgen.

Let op: met iedere cliënt is door de podotherapeut afgesproken wat het maximale aantal behandelingen zal zijn die per jaar vergoed gaat worden. Ook heeft de podotherapeut met iedere cliënt afgesproken dat ze nog eenmaal voor controle bij hen moeten komen. U dient daar zelf de afspraak voor te maken.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Pedicure / Medisch pedicure Zwolle Zuid

U ziet er graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u vanzelfsprekend. Maar hoe zit het met uw voeten? Wanneer krijgen zij aandacht? Bezoek een pedicure in Zwolle Zuid!

Goed en gemakkelijk lopen heeft invloed op de totale gezondheid. Veel mensen onderschatten het belang van een goede voetverzorging. Heeft u last van een droge huid met kloven op de hiel, een branderig gevoel bij het lopen, ingegroeide of kromgegroeide nagels, pijnlijke eeltplekken met likdoorns, kalknagels of mycose (schimmel) nagels, dan zal iedere stap die u zet pijn veroorzaken.

Het is dan zeker de moeite waard een afspraak met ons te maken. Wij kunnen u snel en pijnloos van deze problemen verlossen en u advies geven over verschillende voetverzorgende producten.

Als pedicure en medisch pedicure beheersen wij alle specialisaties op het gebied van voeten.

 1. De behandeling van risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische en de reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde en spastische voet. Dus alle risicovoeten.
 2. Het screenen van risicovoeten, hierbij wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbeweeglijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.
 3. Anti-druktechnieken, hierbij worden drukplaatsen tijdelijk (1 a 2 weken) drukvrij gelegd m.b.v. diverse materialen.
 4. Orthese-technieken, drukplaatsen worden definitief drukvrij gelegd d.m.v. op maat gemaakte silicone ortheses.
 5. Nagelreparatie en prothese technieken, bij kapotte of stootnagels wordt een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.
 6. Nagelbeugeltechniek, wordt toegepast bij ingroeiende nagels. Aan beide zijden van de nagel wordt een op maat gebogen haakje geplaatst, zo komen de nagelhoeken omhoog uit de nagelwal en kan de nagel op een normale manier uitgroeien.
 7. Samenwerken met andere disciplines, zoals huisarts, podotherapeut, diabetesverpleegkundige en voetenpoli in het ziekenhuis.
 8. Advies geven aan cliënten, bijv. over diabetes en voetverzorging, schoenadvies en doorverwijzing.
 9. Wij zijn bevoegd om schimmeldiagnostiek voor u uit te voeren. Dit wordt vergoed door de verzekeraar mits de huisarts toestemming geeft. Een stukje nagel of huid wordt opgestuurd naar het laboratorium van het UMC St. Radboud te Nijmegen afdeling Medische Microbiologie. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kunnen wij een behandelplan voor u opstellen.

Een complete pedicure behandeling in Zwolle bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Er wordt een uitvoerige anamnese afgenomen
  Dit houdt in dat we vragen stellen over uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Dit alles wordt genoteerd in het computersysteem. Daarna wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen genoteerd op uw digitale behandelkaart
 • desinfectie van de voet
 • eventueel verdikte nagels dun maken
 • nagels knippen
 • nagels polijsten
 • nagelomgeving schoonmaken
 • eventueel ingroeiende nagels behandelen
 • eventueel eelt verwijderen
 • eventueel likdoorns verwijderen
 • desinfectie van de voet
 • eventueel drukvrij leggen van een nagel of plek waar likdoorn zat
 • korte massage

De pedicure behandeling in Zwolle is eventueel uit te breiden met een “lushly ritueel”. Dit Polynesies voetritueel bestaat uit een wasmassage en voetmassage; het reinigen van de voeten met lushly soak, een scrubmassage met fruity peel gevolgd door de Shiatsu voetmassage met lushly footcream.

Door gebruik te maken van moderne apparatuur (natte freestechniek) bent u verzekerd van een aangename, pijnloze behandeling. Na deze behandeling zult u zeggen: “Had ik het maar eerder gedaan!”.

Met een goede, regelmatige verzorging van uw voeten kunt u heel wat problemen voorkomen.

Vergoeding Pedicurebehandelingen

Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding geven vanuit het aanvullende pakket voor een medisch pedicure behandeling. Informatie daarover kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. Veelal is er wel een verwijzing nodig, soms moet men vooraf een machtiging aanvragen.
Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voetzorg geeft: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

NAAR DE PEDICURE IS HET BESTE DAT UW VOETEN KAN OVERKOMEN!

Neem contact op Bel voor een afspraak

Schoonheidsinstituut Allure