shutterstock_313615121

Pedicure Zwolle / Medisch pedicure

Pedicure behandeling 15 min20,00
Pedicure behandeling 40 min34,00
Pedicure behandeling 50 min38.50
Aanvulling met lushly ritueel 15 min20.00
Verwijderen likdoorn/ingroeiende nagel 15 min20.00
Plaatsen nagelbeugel of orthese maken 15 min20.00
Behandelen van schimmelnagels 15 min20.00
Lakken (4 lagen)10.00

 

U ziet er graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u vanzelfsprekend. Maar hoe zit het met uw voeten? Wanneer krijgen zij aandacht? Bezoek dé pedicure in Zwolle Zuid!

Goed en gemakkelijk lopen heeft invloed op de totale gezondheid. Veel mensen onderschatten het belang van een goede voetverzorging. Heeft u last van een droge huid met kloven op de hiel, een branderig gevoel bij het lopen, ingegroeide of kromgegroeide nagels, pijnlijke eeltplekken met likdoorns, kalknagels of mycose (schimmel) nagels, dan kan iedere stap die u zet pijn veroorzaken.

Het is dan ook zeker de moeite waard met ons een afspraak te maken. Wij kunnen u snel en pijnloos van deze problemen verlossen en u advies geven over diverse voetverzorgende producten.

Als pedicure en medisch pedicure beheersen wij alle specialisaties op het gebied van voeten.

 1. De behandeling van risicovoeten, waaronder niet alleen de diabetische en de reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde en spastische voet. Dus alle risicovoeten.
 2. Het screenen van risicovoeten, hierbij wordt gekeken naar het gevoel in de voeten, de doorbloeding, de gewrichtsbeweeglijkheid, drukpunten op de voeten en de pasvorm van de schoenen.
 3. Anti-druktechnieken, hierbij worden drukplaatsen tijdelijk (1 a 2 weken) drukvrij gelegd m.b.v. diverse materialen.
 4. Orthese-technieken, drukplaatsen worden definitief drukvrij gelegd d.m.v. op maat gemaakte silicone ortheses.
 5. Nagelreparatie en prothese technieken, bij kapotte of stootnagels wordt een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier kan uitgroeien.
 6. Nagelbeugeltechniek, wordt toegepast bij ingroeiende nagels. Aan beide zijden van de nagel wordt een op maat gebogen haakje geplaatst .Zo komen de nagelhoeken omhoog uit de nagelwal en kan de nagel op een normale manier uitgroeien.
 7. Samenwerking met andere disciplines, zoals huisarts, podotherapeut, diabetesverpleegkundige en voetenpoli in het ziekenhuis.
 8. Adviseren van cliënten, bijv. over diabetes en voetverzorging, schoenadvies en doorverwijzing.
 9. Wij zijn bevoegd om schimmeldiagnostiek voor u uit te voeren. Dit wordt vergoed door de verzekeraar mits de huisarts toestemming geeft. Een stukje nagel of huid wordt opgestuurd naar het laboratorium van het UMC St. Radboud te Nijmegen afdeling Medische Microbiologie. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kunnen wij een behandelplan voor u opstellen.

Een complete pedicure behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Er wordt een uitvoerige anamnese afgenomen.
  Dit houdt in dat we vragen stellen over uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang kunnen zijn voor de behandeling. Dit alles wordt bijgehouden in ons computersysteem. Daarna wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen genoteerd op uw digitale behandelkaart.
 • desinfectie van de voet
 • eventueel verdikte nagels dunner maken
 • nagels knippen
 • nagels polijsten
 • nagelomgeving schoonmaken
 • eventueel ingroeiende nagels behandelen
 • eventueel eelt verwijderen
 • eventueel likdoorns verwijderen
 • eventueel drukvrij leggen van een nagel of plek waar likdoorn zat
 • korte massage

Door gebruik te maken van moderne apparatuur (natte freestechniek) bent u verzekerd van een aangename, pijnloze behandeling. Na deze behandeling zult u zeggen: “Had ik het maar eerder gedaan!”.

Met een goede, regelmatige verzorging van uw voeten kunt u heel wat problemen voorkomen.

Wij werken samen met diverse podotherapeuten. Soms dient een bijbetaling door u zelf plaats te vinden voor een stuk persoonlijke verzorging voor personen met diabetes, die via de podotherapeut het medisch noodzakelijke deel, vanuit de basisverzekering, vergoed krijgen.

Let op: met iedere cliënt is door de podotherapeut afgesproken wat het maximale aantal behandelingen zal zijn die per jaar vergoed gaat worden. Ook heeft de podotherapeut met iedere cliënt afgesproken dat ze nog eenmaal voor controle bij hen moeten komen. U dient daar zelf de afspraak voor te maken.

Cosmetische nagelbehandelingen

Nagels lakken

Zelf de teennagels lakken is niet voor iedereen even makkelijk. Als wij lakken wordt er eerst een basislak aangebracht, dan twee maal een dun laagje kleurlak.  Tot slot doen we er nog een topcoat over. De lak blijft dan lang intact.

Wilt u de nagels laten lakken door ons, dan kunt u zelf een flesje kleurlak meenemen, of u kunt bij ons een kleurtje uitzoeken. Het is verstandig om een paar teenslippers mee te nemen.

Lushly ritueel

Dit Polynesies voetritueel bestaat uit een wasmassage en voetmassage; het reinigen van de voeten met lushly soak, een scrubmassage met fruity peel gevolgd door de Shiatsu voetmassage met lushly footcream.

Vergoeding Pedicurebehandelingen

Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding geven vanuit het aanvullende pakket voor een medisch pedicure behandeling. Informatie daarover kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. Veelal is er wel een verwijzing nodig en soms moet men vooraf een machtiging aanvragen.
Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voetzorg geeft: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

Garantieregeling

We doen onze uiterste best om u van uw voetklachten af te helpen. Helaas lukt dat niet altijd in één keer. Als u bij ons bent geweest voor een behandeling van bijvoorbeeld een likdoorn of een ingroeiende nagel en u heeft na een aantal dagen nog last, dan kunt u altijd bellen om een afspraak te maken voor een garantiebehandeling. Dit kan tot uiterlijk één week na de behandeling. De kosten voor die garantiebehandeling zijn dan voor onze rekening.

NAAR DE PEDICURE IS HET BESTE DAT UW VOETEN KAN OVERKOMEN!

HUIDADVIES NODIG?

Op zoek naar het meest geschikte product voor uw huidtype of -wens of -probleem? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak. Er is voor iedereen een advies op maat te realiseren, dus ook zeker voor u! Wij gaan graag voor u aan de slag om uw huid te laten stralen.