shutterstock_313615121

Pedicure behandeling Diabetische voet

Pedicure behandeling 15 min20,00
Pedicure behandeling 40 min34,00
Pedicure behandeling 50 min38.50
Aanvulling met lushly ritueel 15 min20.00
Verwijderen likdoorn/ingroeiende nagel 15 min20.00
Plaatsen nagelbeugel of orthese maken 15 min20.00
Behandelen van schimmelnagels 15 min20.00
Lakken (4 lagen)10.00

 

Behandeling bij diabetes mellitus

Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe verloopt een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Maar wij moeten nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken.

Komt u als cliënt met diabetes mellitus voor de eerste keer bij ons, dan dient u een verwijzing van de arts mee te nemen. Op die verwijzing moet het type diabetes en de Simmsklasse staan.

Indien nodig testen we het gevoel in de voeten, de doorbloeding en doen we een schoencontrole. We kunnen daardoor eventuele problemen tijdig signaleren en de cliënt adviseren naar de huisarts of podoloog te gaan. Indien nodig maken we een kort verslagje dat u kunt meenemen voor uw diabetesverpleegkundige of huisarts.

Ook geven wij de cliënt adviezen mee over de verzorging van de voeten thuis. U kunt een folder van ProVoet uit de wachtruimte meenemen.

Vergoeding behandeling diabetische voet

Voor cliënten met diabetes mellitus kan een vergoeding gelden vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is dat u dan ingedeeld bent in een zorgprofiel 2 of hoger. Heeft u zorgprofiel 2 of hoger dan moet u eerst naar de podotherapeut. Deze bepaald hoeveel behandelingen er per jaar vergoed worden en verwijst u door naar ons.

Mensen met een zorgprofiel 0 of 1 kunnen soms een vergoeding krijgen vanuit het aanvullende pakket. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekering en het pakket dat u heeft afgesloten. U kunt meer informatie vinden op deze site: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure.

Wij werken samen met diverse podotherapeuten. Soms dient een bijbetaling door u zelf plaats te vinden voor stuk persoonlijke verzorging voor personen met diabetes, die via de podotherapeut het medisch noodzakelijke deel, vanuit de basisverzekering, vergoed krijgen.

Let op: met iedere cliënt is door de podotherapeut afgesproken wat het maximale aantal behandelingen zal zijn die per jaar vergoed gaat worden. Ook heeft de podotherapeut met iedere cliënt afgesproken dat ze nog een maal voor controle bij hen moeten komen. U dient daar zelf de afspraak voor te maken.

HUIDADVIES NODIG?

Op zoek naar het meest geschikte product voor uw huidtype of -wens of -probleem? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak. Er is voor iedereen een advies op maat te realiseren, dus ook zeker voor u! Wij gaan graag voor u aan de slag om uw huid te laten stralen.