Loading...
Ingroeiende en ingegroeide nagels en nagelbeugels 2018-02-20T13:55:12+00:00

Ingroeiende en ingegroeide nagels en nagelbeugels

Ingroeiende nagels zijn nagels die neiging hebben om door de huid te prikken, maar doen dat nog net niet. Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Deze afwijking ontstaat vaak door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm.

Wij kunnen zo’n nagel pijnvrij maken door het scherpe hoekje dat in de huid drukt glad te slijpen. Verder leggen we de nagel drukvrij. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden. Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig.
Als een nagel wel door de huid heen prikt dan is het een echt ingegroeide nagel met ontstekingsverschijnselen. Dit zijn een opgezette dikke rode teen. De teen voelt warm aan en lopen gaat niet echt gemakkelijk meer. Vaak ontstaat er pusvorming. Mensen met deze aandoening doen er verstandig aan eerst naar de huisarts te gaan. Als de ontsteking over is kunnen wij verder gaan met behandelen en de nagel in goede banen leiden.

Nagelbeugels

zoals eerder gezegd lukt het niet altijd om een ingroeiende nagel op de klassieke manier te verhelpen. We kunnen dan met nagelbeugels de nagel in een andere stand dwingen waardoor deze niet meer ingroeit.
We werken met twee verschillende soorten beugels:

  • De eerste soort beugel is de onyclip. Dit is een stalen stripje met een witte coating. Dit stripje wordt op maat gemaakt en dan aan beide uiteinden op de nagel geplakt. De stalen strip gaat dan aan de zijkanten de nagel omhoog trekken.
  • De tweede soort beugel is het veertje. Dit is ook een stalen beugel waar twee oogjes aangemaakt worden. Zo’n beugel wordt natuurlijk ook op maat gemaakt en over de vrije nagelrand geschoven. Ook hier gaat het staal trekken aan de nagelranden en zo de nagel corrigeren.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Schoonheidsinstituut Allure