Loading...
Informatie over Fillers 2018-02-20T13:51:13+00:00

Direct naar de informatie die u zoekt:
Wat zijn fillers
Waar bestaan fillers uit
Hoe werken fillers
Hoe gaat een behandeling met fillers
Hersteltijd na behandeling met fillers
Permanente of tijdelijke fillers
Filler of botox
Behandelgebied van fillers en botox
Tips voor vóór en na behandeling met fillers
Duur van filler en kosten van fillers
Vrijblijvende intake

Wat zijn Fillers (Injectables / rimpelvullers)

Fillers zijn de perfecte oplossing voor als je er meteen jonger uit wil zien. Je krijgt vollere lippen of een jeugdig volume van het gezicht, vollere contouren en minder groeven en rimpels. Fillers worden ook wel een vloeibare facelift genoemd. Dit komt omdat ze je de voordelen bieden van een chirurgische facelift, zonder de hersteltijd. Hoewel we met fillers natuurlijk geen overtollige huid kunnen wegnemen is het heel goed mogelijk om volume aan te brengen. Zo zie je meteen de verbetering. Daarbij is het ook nog eens goedkoper dan een facelift.

Waar kunnen fillers gebruikt worden

De gebieden waar fillers gebruikt worden zijn:

 • Lippen
 • Mondhoeken
 • Neuslippenplooi
 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn

Waar bestaan fillers uit

Fillers bestaan uit hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof die overal in het lichaam voorkomt: vooral in bindweefsel en in de huid, maar ook in kraakbeen en gewrichtsvloeistof. Bij mensen met gewrichtsslijtage wordt het soms geïnjecteerd in een pijnlijk gewricht om extra demping te bereiken en zo pijnklachten te verminderen.

Je kunt het resultaat van je behandeling verder verbeteren door de behandeling met fillers te combineren met een rimpelbehandeling. De effecten van deze producten versterken elkaar, en daardoor bereik je met minder fillers een natuurlijk resultaat.

Hoe werken fillers

Naarmate je ouder wordt verlies je langzaam maar zeker onderhuids hyaluronzuur. Hierdoor gaat er volume verloren en droogt de huid uit. Als er opnieuw hyaluronzuur wordt aangevuld, werkt de gel als een kussentje dat de huid ondersteunt zodat volume en elasticiteit worden hersteld. Bovendien heeft hyaluronzuur een hydraterende werking.

Hoe gaat een behandeling met fillers in zijn werk?

Een behandeling begint altijd met luisteren naar wat u wilt bereiken en wat uw specifieke wensen zijn. De Cosmetisch Arts bepaalt vervolgens wat de mogelijkheden zijn. We kijken naar de elasticiteit en de kwaliteit van uw huid.

Aan de hand van uw wensen en de bevindingen uit het lichamelijk onderzoek maakt hij een plan dat hierop aansluit. Op die manier weet u precies wat u kunt verwachten.

Om uw veiligheid te garanderen wordt het gebied dat behandeld wordt zorgvuldig gedesinfecteerd met een hypoallergene vloeistof.
Met een dun naaldje wordt het gebied behandeld. Dit duurt slechts enkele minuten. Verdoven gaat automatisch omdat de plaatselijke verdoving al verwerkt is in de fillers. Het kan verstandig zijn om in de behandelkamer of de wachtkamer nog een paar minuten te koelen.

Hersteltijd na de behandeling met fillers

Er is geen hersteltijd na een behandeling met fillers. Vaak is er een lichte zwelling die een paar uur tot enkele dagen nodig heeft om weg te trekken. Er kan een blauwe plek optreden. Deze is altijd goed te camoufleren.

Permanente of tijdelijke fillers

In het verleden werden er nog wel eens permanente fillers gebruikt, maar omdat deze niet veilig waren en zowel de Consumentenbond als de gezondheidsinspectie een negatief advies hebben uitgebracht, is het niet meer verantwoord deze te gebruiken. De fillers die nu nog op de markt zijn, zijn de zgn. tijdelijke fillers. Het resultaat van de behandeling houdt 1 jaar aan.

Filler of botox

Injectables zijn grofweg in twee groepen in te delen: Rimpelvullers en Botox. Een filler is niet hetzelfde als Botox. Botox ontspant de spieren in het gelaat en wordt voornamelijk gebruikt voor kraaienpootjes, frons en voorhoofdslijnen. Hier geeft het vaak betere resultaten dan een filler.

Zowel fillers als botox hebben gemeen dat ze worden gebruikt voor het verjongen van het gezicht. Beide injectables kunnen ook na elkaar worden gebruikt. Verder is de werkzaamheid van beide producten tijdelijk en dienen ze dus na een bepaalde tijd opnieuw toegediend te worden.

De arts zal de volgende zaken laten meewegen in zijn keuze voor bepaalde injectables: roker/niet-roker, leeftijd, eerdere behandelingen met fillers, kwaliteit van de huid, verwachtingspatroon, diepte van rimpels etc.

Behandelgebied van Fillers en Botox

Behandelgebieden:

 • Voorhoofd (voorhoofdrimpels)
 • Slapen (volume slapen)
 • Fronsrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Volume jukbeenderen
 • Neus-lipplooien
 • Volume ingevallen wangen
 • Rimpels boven lip
 • Liften mondhoek
 • Vollere lippen
 • Marionetlijnen
 • Kincorrectie

Tips voor vóór en na een behandeling met fillers

Het kan zijn dat je na een behandeling met fillers een kleine zwelling of een blauwe plek krijgt. Dit is natuurlijk heel vervelend en wil je het liefst tegengaan. Na een behandeling ga je er van uit dat je gewoon weer je dagelijkse dingen kunt doen. Maar wat kun je dan doen tegen een blauwe plek of een zwelling?

Met onderstaande tips kun je dit verminderen.

Tips voor vóór de behandeling

 • Gedurende 5 dagen voor tot 2 dagen na de behandeling beginnen met Arnica druppels (10 druppels, 3x per dag);
 • Stop 5 dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie;
 • Drink geen alcohol 48 uur voor de behandeling;
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie zoals Aspirine, Naproxen, Ibuprofen (gebruik indien nodig Paracetamol).

Tips voor na de behandeling

 • Direct na de behandeling het behandelde gebied 10 tot 30 minuten koelen;
 • Dezelfde dag niet sporten;
 • Vermijd contact met de geïnjecteerde huid;
 • Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied. Gebruik dagelijks een sunblock / minstens SPF 30;
 • Maak de eerste week geen gebruik van een sauna of zonnebank;
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peelings, laser, microderbrasie, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandeling.

Duur van filler en kosten van een filler

U heeft gemiddeld een jaar plezier van uw fillerbehandeling. De kosten voor een fillerbehandeling verschillen. Deze zijn afhankelijk van het gekozen product dat gebruikt wordt en de hoeveelheid die ingespoten gaat worden (afhankelijk van de diepte van de rimpel). De verschillende prijzen van de diverse behandelingen, kunt u terugvinden in onze prijslijst.

Vrijblijvende kosteloze intake

Onze Cosmetisch Drs. Martine Korevaar biedt u – voorafgaand aan de behandeling van uw keuze – vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over fillers en injectables, kunt u contact met ons opnemen op 038-4604505.


Neem contact op Bel voor een afspraak

Schoonheidsinstituut Allure