shutterstock_567871879

Weg met overtollige haargroei

Elektrisch ontharen 10 minuten21,00
Elektrisch ontharen 20 minuten36,00
Elektrisch ontharen 30 minuten56,00

 

Heeft u last van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam? Dan helpen wij u graag deze overtollige haargroei met elektrisch ontharen te verwijderen.

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Er bestaan verschillende methodes. Afhankelijk van de haargroei en de gevoeligheid van uw huid bekijken wij welke methode het beste bij u past.

Meest voorkomende oorzaken van overbeharing:

  • erfelijke bepaling
  • storingen in het hormonale system door verandering van hormoonspiegel in de pubertijd, na een zwangerschap of in de overgang
  • gebruik van medicijnen of anticonceptiemiddelen
  • bepaalde ziektebeelden

Soorten overbeharing

Er zijn twee vormen van overbeharing:

Hypertrichose: te veel haargroei volgens het vrouwelijk beharingspatroon of te veel haargroei op plaatsten waar donshaar voorkomt.

Hirsutisme: te veel haargroei volgens het mannelijk beharingspatroon.

 

Elektrisch ontharen

Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstoot het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Behandelperiode

Elektrisch ontharen is niet geheel pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor u goed te ondergaan is. Totdat het totale gebied is onthaard, moet u regelmatig een behandeling ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één a twee jaar. De tijdsduur en de frequentie van de behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid haren die verwijderd moeten worden. De periode tussen twee behandelingen wordt steeds groter. Als de oorzaak ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Tussen de behandelingen door

Natuurlijk wilt u er in de periode tussen de behandelingen door verzorgd uitzien. Wij raden u aan om de nog resterende haren er tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de ontharing beter worden gevolgd.

U kunt pas twee maanden na de eerste behandeling goed zien hoe de situatie is. Vaak lijkt het of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit niet verontrusten en trek beslist zelf niet meer uit.

Vergoeding voor overbeharing in het gelaat

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gelaat door middel van elektrisch ontharen. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Wij, met de specialisatie elektrisch ontharen bij de ANBOS, volgen om de drie jaar een verplichte nascholing.

HUIDADVIES NODIG?

Op zoek naar het meest geschikte product voor uw huidtype of -wens of -probleem? Maak dan snel vrijblijvend een afspraak. Er is voor iedereen een advies op maat te realiseren, dus ook zeker voor u! Wij gaan graag voor u aan de slag om uw huid te laten stralen.