Loading...
Diabetische Voet 2018-02-20T13:54:38+00:00

Pedicure behandeling diabetische voet

Behandeling bij diabetes mellitus

Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Maar wij moeten nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken.

Komt u als cliënt met diabetes mellitus voor de 1e maal naar ons, dan dient u een verwijzing van de arts mee te nemen. Daarop moet het type diabetes en de Simmsklasse staan.

Indien nodig testen we het gevoel in de voeten, de doorbloeding en doen we een schoencontrole. We kunnen daardoor eventuele problemen tijdig signaleren en de cliënt adviseren naar de huisarts te gaan. Indien nodig maken we een kort verslagje dat u de volgende behandeling mee kunt nemen voor uw diabetesverpleegkundige of huisarts.

Ook geven wij de cliënt adviezen mee over de verzorging van de voeten thuis. U kunt een folder van ProVoet uit de wachtruimte meenemen.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Vergoeding behandeling diabetische voet

Voor cliënten met diabetes mellitus kan een vergoeding gelden vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is dat u dan ingedeeld bent in een zorgprofiel 2 of hoger. Heeft u een zorgprofiel 2 of hoger dan moet u eerst naar de podotherapeut. Deze bepaald hoeveel behandelingen er per jaar vergoed worden en verwijst u door naar een door hen gecontracteerde medisch pedicure.

Mensen met een zorgprofiel 0 of 1 kunnen soms een vergoeding krijgen vanuit het aanvullende pakket. Afhankelijk van de verzekering en het pakket dat u heeft afgesloten. U kunt meer informatie vinden op deze site: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

Wij werken met diverse podotherapeuten samen. Soms dient een bijbetaling door u zelf plaats te vinden voor stuk persoonlijke verzorging voor personen met diabetes, die via de podotherapeut het medisch noodzakelijke deel, vanuit de basisverzekering, vergoed krijgen.

Let op: met iedere cliënt is door de podotherapeut afgesproken wat het maximale aantal behandelingen zal zijn die per jaar vergoed gaat worden. Ook heeft de podotherapeut met iedere cliënt afgesproken dat ze nog een maal voor controle bij hen moeten komen. U dient daar zelf de afspraak voor te maken.

Schoonheidsinstituut Allure