Botox behandeling in Zwolle

Botuline toxine (Botox) is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door de Clostridium Botulinum bacterie. Het eiwit zorgt voor een tijdelijke blokkade van de spier-zenuw overgang, waardoor de spieractiviteit vermindert. In de reguliere geneeskunde wordt een Botox behandeling gebruikt bij diverse neurologische aandoeningen. Voor cosmetische doeleinden wordt het gebruik van Botox al meer dan 20 jaar toegepast.

Botox wordt geïnjecteerd in spiertjes die door willekeurig of onwillekeurig aanspannen mimieklijntjes doen ontstaan. Dit zijn met name de lijntjes tussen de ogen (door fronsen), de horizontale lijntjes op het voorhoofd (door het optrekken van de wenkbrauwen) en de kraaienpootjes (door lachen en de ogen dichtknijpen tegen de zon). Omdat Botox de oorzaak van deze rimpels aanpakt, namelijk de spieractiviteit, is het de meest effectieve behandeling en voorkomt het dat rimpels op langere termijn dieper worden.

Botox heft tevens een goed effect op zware wenkbrauwen (wenkbrauwlift), bunny lines (lachrimpels op de neus), putjes in de kin, afhangende mondhoeken en een gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen).

Botox behandeling voor en na foto’s

* na één behandeling
botox behandeling zwolle

Botox zwolle

Botox behandeling tegen zweten

Botox wordt ook veel gebruikt om overmatige transpiratie onder de oksels of aan handen en voeten te behandelen (Botox dry). Omdat het de overgang van de zenuw naar de zweetklieren blokkeert wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. Botox wordt onderhuids in oksels, handen of voeten geïnjecteerd. De zweetproductie wordt 6 tot 12 maanden geremd.
Een meer medische toepassing van Botox is de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. Door de ontspanning van bepaalde gelaatsspieren neemt de mate en frequentie van de hoofdpijn af of verdwijnt zelfs. Bij migraine heeft dit bij ongeveer de helft van de mensen een goed effect, bij spanningshoofdpijn vaker.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw dekking kunnen deze behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Ten behoeve van de declaratie kunt u uiteraard altijd een factuur krijgen.

Veiligheid

Botox wordt al bijna 40 jaar in de geneeskunde toegepast zonder ernstige bijwerkingen. Het is een geregistreerd geneesmiddel, dat uitgebreid getest is voordat het op de markt kwam. Door de lage dosering die wordt gebruikt zijn er vrijwel geen risico’s verbonden aan een cosmetische behandeling met Botox.

Na behandeling van de horizontale lijnen op het voorhoofd kunnen de wenkbrauwen soms wat zwaar aanvoelen. Dit is bijna nooit zichtbaar en gaat vanzelf over (2 tot 3 weken).  Ontsteking  en allergie zijn niet onmogelijk, maar komen in de praktijk vrijwel nooit voor.

Minder dan 1% van de mensen heeft antistoffen tegen Botox; bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Voor de behandeling

Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding daarvan wordt uitgelegd wat de beste behandeling voor u is, wat de eventuele alternatieven zijn en wat het te verwachten resultaat is.

Indien u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, behalve als u (misschien) zwanger bent of bepaalde medicijnen gebruikt.

Bij de behandeling van overmatige transpiratie van de oksels is het belangrijk om de oksels van tevoren  te scheren.

De behandeling

De arts begint met het aftekenen van de injectieplaatsen Deze worden bepaald op basis van de spieractiviteit die de rimpels veroorzaakt of het gebied waar de zweetproductie plaatsvindt. Daarna worden de zogenaamde voor-foto’s gemaakt. Deze dienen als referentie voor de controle.

Met een steriel naaldje wordt de Botox direct in de spier geïnjecteerd, of oppervlakkig in de huid in geval van overmatige transpiratie. Dit geeft slechts het gevoel van een speldenprikje en/of een licht branderig gevoel en wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren; een verdoving is niet noodzakelijk.

Na de behandeling

Soms kan de huid lichte roodheid en zwelling vertonen, dit trekt na 15 tot 30 minuten weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Om de Botox zich zo goed mogelijk in de spier te laten hechten en de werking te optimaliseren, is het belangrijk de eerste drie uur de behandelde spier veel aan te spannen, het gebied niet te masseren en rechtop te blijven (dus niet liggen, bukken of sporten). Na enkele uren kunt u weer make-up aanbrengen.

Mocht er een klein blauw plekje door de injectie veroorzaakt zijn, dan is het verstandig om de eerste dagen de zon te mijden.

Resultaat van de botox behandeling in Zwolle

De huid ziet er na een paar dagen meer ontspannen uit. De rimpels worden minder diep of verdwijnen zelfs geheel. Na twee weken is dit effect optimaal. Bij de controle worden na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen.

De werkingsduur is aanvankelijk drie tot vier maanden. Wanneer de behandeling herhaald wordt voordat de rimpels hun oorspronkelijke diepte hebben, zal na verloop van tijd het resultaat nog beter worden en langer aanhouden (gemiddeld zes tot negen maanden).

Na een Botox dry behandeling merkt u dat het behandelde gebied binnen een week droger wordt en dat er na 2 weken geen zweetproductie meer plaatsvindt. Dit effect houdt ongeveer zes tot negen maanden aan. Intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Nabehandelprotocol

Waar moet u op letten tijdens de eerste dagen na de Botox behandeling?

  • Gebruik de spier die behandeld is intensief.
  • De eerste uren na de behandeling mag u niet gaan liggen, bukken of sporten.
  • Vermijd contact met de geïnjecteerde huid.
  • Gebruik geen make-up de eerste paar uur na de behandeling.
  • Maak de eerste dag geen gebruik van de sauna, de zonnebank of het zwembad en voorkom blootstelling aan zonnestralen.
  • Onderga de eerste week geen scrubs, peelings of andere gezichtsbehandelingen in het gebied waar Botox is ingespoten.
  • Blauwe plekjes kunt u behandelen met Auriderm, een Vitamine K-crème, die ervoor zorgt dat blauwe plekjes eerder weggaan.

Belangrijke feiten
De behandeling kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid (half uur), blauw plekje (tot een week), lichte lokale zwelling (half uur). Een wat drukkend gevoel op de plaats van de inspuiting is heel normaal.

Het resultaat en de duur van de correctie verschillen per persoon en hangen samen met het verouderingsproces.

Om het resultaat te ondersteunen is het belangrijk dat u uw huid goed verzorgt met de producten die uw schoonheidsspecialiste adviseert, dat u regelmatig een gezichtsbehandeling neemt en uw huid niet blootstelt aan zonlicht. De UV-straling laat de huid sneller verouderen, het gebruik van een sunblock is aan te raden.
Neem contact op Bel voor een afspraak