Mooi voelen is mooi zijn
"Door de juiste behandeling bij Allure zit ik weer lekker in mijn vel"
Slider

Botox behandeling in Zwolle

Heeft u interesse in het ondergaan van een botox behandeling in Zwolle Zuid? Dan bent u bij Schoonheidsinstituut Allure aan het juiste adres. Botuline toxine (Botox) is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door de Clostridium Botulinum bacterie. Het eiwit zorgt voor een tijdelijke blokkade van de spierzenuw overgang. Hierdoor vermindert de spieractiviteit. In de reguliere geneeskunde wordt een botox behandeling gebruikt bij diverse neurologische aandoeningen. Voor cosmetische doeleinden wordt het gebruik van Botox al meer dan 20 jaar toegepast. Voor een botox behandeling in Zwolle zijn we u graag van dienst.

Hoe werkt een botox behandeling?

Botox wordt geïnjecteerd in spiertjes die door willekeurig of onwillekeurig aanspannen mimieklijntjes doen ontstaan. Dit zijn met name de lijntjes tussen de ogen (door fronsen), de horizontale lijntjes op het voorhoofd (door het optrekken van de wenkbrauwen) en de kraaienpootjes. Een botox behandeling in Zwolle pakt de oorzaak van de rimpel aan. Hierdoor is een botox behandeling in Zwolle de meest effectieve behandeling. Dankzij deze behandeling kan voorkomen worden dat uw rimpels op langere termijn dieper worden. Botox kan gebruikt worden voor verschillende delen van het lichaam.

Een natuurlijk resultaat staat op de eerste plaats

Gespecialiseerde botox arts

Martine Korrevaar is de cosmetisch arts van Schoonheidsinstituut Allure die de botox behandeling in Zwolle uitvoert. Zij kijkt met een esthetisch oog naar uw gezicht, waarna ze de behandelmogelijkheden bekijkt. Er zal altijd sprake zijn van een natuurlijk resultaat. Deze botox arts in Zwolle is gespecialiseerd in het driedimensionaal behandelen van het gezicht. Dit houdt in dat ze kijkt naar de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Deze veranderingen probeert ze zo goed mogelijk te herstellen. Dankzij deze werkwijze ontstaat er een mooi en natuurlijk resultaat. Zij kan u ook van dienst zijn op het gebied van filler.

Botox voorkomt zweten

Botox wordt ook veel gebruikt om overmatige transpiratie onder de oksels of aan handen en voeten te behandelen. Doordat botox de overgang van de zenuw naar de zweetklieren blokkeert, wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. Botox wordt onderhuids in oksels, handen of voeten geïnjecteerd. De zweetproductie wordt 6 tot 12 maanden geremd. U zweet dan niet meer onder uw oksels.

Botox in het voorhoofd

Een meer medische toepassing van botox is de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. Door de ontspanning van bepaalde gelaatsspieren neemt de mate en frequentie van de hoofdpijn af of verdwijnt zelfs. Bij migraine heeft dit bij ongeveer de helft van de mensen een goed effect, bij spanningshoofdpijn vaker. Een cosmetische toepassing is ook mogelijk. Zo kunnen we de fronsrimpel en de voorhoofdrimpel ook behandelen met botox. Botox in het voorhoofd zorgt er voor dat u er niet meer boos of peinzend uit ziet.

Voor de botox behandeling in Zwolle: de intake

Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding van dit gesprek wordt uitgelegd wat de beste behandeling voor u is. Ook spreken we over wat de eventuele alternatieven zijn en wat het te verwachten resultaat is. Indien u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, behalve als u (misschien) zwanger bent of bepaalde medicijnen gebruikt. Bij de behandeling van overmatige transpiratie van de oksels is het belangrijk om de oksels van tevoren te scheren.

Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos

Het verloop van de botox behandeling in Zwolle

De botox arts in Zwolle begint met het aftekenen van de injectieplaatsen. Deze worden bepaald op basis van de spieractiviteit die de rimpels veroorzaakt of het gebied waar de zweetproductie plaatsvindt. Daarna worden de zogenaamde voor-foto’s gemaakt. Deze dienen als referentie voor de controle. Met een steriel naaldje wordt de botox direct in de spier geïnjecteerd. In het geval van overmatige transpiratie wordt de botox oppervlakkig in de huid aangebracht. Dit geeft slechts het gevoel van een speldenprikje en/of een licht branderig gevoel. De meeste mensen ervaren een botox behandeling in Zwolle niet als pijnlijk. Verdoving is niet noodzakelijk.

Na de botox behandeling

Soms kan de huid na een botox behandeling in Zwolle lichte roodheid en zwelling vertonen. Dit trekt na 15 tot 30 minuten weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten. Om de botox zich zo goed mogelijk in de spier te laten hechten en de werking te optimaliseren, is het belangrijk de eerste drie uur de behandelde spier veel aan te spannen. Daarnaast is het goed om het gebied niet te masseren en rechtop te blijven (dus niet liggen, bukken of sporten). Na enkele uren kunt u weer make-up aanbrengen. Is er een blauw plekje ontstaan op de plek van de injectie? Vermijd de zon dan de eerste dagen na de botox behandeling in Zwolle.

Het resultaat van een botox behandeling

De huid ziet er na een paar dagen meer ontspannen uit. De rimpels worden minder diep of verdwijnen zelfs geheel. Na twee weken is dit effect optimaal. Bij de controle worden na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen. De botox werkt aanvankelijk drie tot vier maanden. Wordt de behandeling herhaald voordat de rimpels hun oorspronkelijke diepte weer hebben? Dan zal het resultaat na verloop van tijd nog beter worden en langer aanhouden (gemiddeld zes tot negen maanden). Na een Botox dry behandeling merkt u dat het behandelde gebied binnen een week droger wordt. Er vindt na 2 weken geen zweetproductie meer plaats. Dit effect houdt ongeveer zes tot negen maanden aan.

Belangrijke aandachtspunten voor de eerste dagen na de behandeling

 • Gebruik de spier die behandeld is intensief.
 • De eerste uren na de behandeling mag u niet gaan liggen, bukken of sporten.
 • Vermijd contact met de geïnjecteerde huid.
 • Gebruik de eerste uren na de behandeling geen make-up.
 • Maak de eerste dag geen gebruik van de sauna, de zonnebank of het zwembad. Voorkom daarnaast ook de blootstelling aan zonnestralen.
 • Onderga de eerste week geen scrubs, peelings of andere gezichtsbehandelingen in het gebied waar botox is ingespoten.
 • Blauwe plekjes kunt u behandelen met Auriderm, een Vitamine K-crème. Deze crème zorgt er voor dat de blauwe plekjes eerder weggaan.

Veiligheid: geen risico’s

Botox wordt al bijna 40 jaar in de geneeskunde toegepast zonder ernstige bijwerkingen. Het is een geregistreerd geneesmiddel. Botox is uitgebreid getest voordat het op de markt kwam. Door de lage dosering die wordt gebruikt zijn er vrijwel geen risico’s verbonden aan een cosmetische behandeling met Botox. Minder dan 1% van de mensen heeft antistoffen tegen botox; bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Botox prijzen

De botox prijzen van ons schoonheidsinstituut in Zwolle zijn als volgt:

 • 1 zone botox (1e kennismakingsbehandeling): €125-,
 • 1 zone botox: €150-,
 • 2 zones botox: €280-,
 • 3 zones botox: €395-,
 • Botox Dry (tegen overmatige transpiratie bijv. oksels): €499-,

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw dekking kunnen deze behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Ten behoeve van de declaratie kunt u uiteraard altijd een factuur krijgen, zodat u de declaratie kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

Botox aanbieding

Neem eens een kijkje bij de aanbieding van de maand. De botox behandelingen in Zwolle van ons schoonheidsinstituut zijn regelmatig in de aanbieding. Staat botox er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen