Loading...
Behandeling nagelaandoeningen 2018-02-20T13:54:22+00:00

Pedicure / Medisch pedicure Zwolle

Stootnagel

Een stootnagel is een nagel die tegen de voorkant van de teentop stoot. Veelal ontstaat dit omdat een nagel door trauma eraf is geweest. De druk van de nagel op de teentop is dan weg en de teentop krijgt de kans om omhoog te komen. De nieuwe nagel wil wel groeien, maar kan het niet, want stoot dus steeds tegen die teentop aan.

Advies: Wij kunnen eventueel een nagelreparatie doen die de nieuwe nagel over die top heen begeleidt. Ook kunnen we u adviseren over wat u er zelf aan zou kunnen doen.

Traumanagel

Een traumanagel is vaak een blauw gekleurde nagel. De oorzaken kunnen verschillend zijn. Voorbeelden: een klap of stoten tegen iets hards, bergwandelingen op net niet goede schoenen, verkeerd aangebrachte kunstnagels. In bijna alle gevallen gaat de nagel er in zijn geheel af. Omdat het aangroeien van een nieuwe nagel wel een jaar kan duren, kunnen hierbij problemen ontstaan. Bijvoorbeeld, het huidgedeelte van de teen dat nu geen druk ondervindt van de nagel, komt daardoor iets omhoog, waardoor de nieuwe nagel er niet gemakkelijk overheen kan groeien. Gevolg: een stootnagel of een ingroeiende nagel.

Advies: Op het moment dat het trauma ontstaat en de nagel snel blauw wordt, is het verstandig er even mee naar de huisarts te gaan. Een nagel die zo snel blauw wordt doet ook erg pijn. De arts kan zorgen dat de bloeding onder de nagelplaat weg kan. Dan neemt de druk en de pijn ook snel af.
Ontstaat een blauwe nagel door bijvoorbeeld lange wandelingen dan doet deze niet pijn en wordt de nagel langzaam blauw. Bij deze vorm is het dus wachten tot de nagel eraf gaat en daaronder de nieuwe nagel weer aangroeit.

Ingroeiende nagel

Een ingroeiende nagel is een veelvoorkomend probleem. De nagel drukt in de huid in de nagelplooi. En geeft daardoor veel pijnklachten. De oorzaak kan o.a. zijn verkeerd knippen, te nauwe schoenen en nagelvorm.

Advies: Wij kunnen de rand van de nagel glad slijpen, zodat deze niet meer drukt. Daarna kunnen we de nagel drukvrij leggen. Het probleem is niet altijd in een behandeling helemaal op te lossen. Er kan ook geadviseerd worden om een nagelbeugel te laten plaatsen.

Kalknagel

Een kalknagel bestaat niet. Het is een naam die gegeven wordt aan alle verdikte en verkleurde nagels. Maar de oorzaak van die verdikking of verkleuring kan heel verschillend zijn.

Een oorzaak is een eerder trauma waarbij ook het nagelbed en nagelwortel zwaar beschadigd was. Dan kan er nooit meer een normale dunne nagel uitgroeien. Een andere oorzaak kan aangeboren zijn. Een derde oorzaak is een infectie met een schimmel. Het is niet altijd met het blote oog te zien wat nu de oorzaak is.

Advies: Om de oorzaak te achterhalen zullen wij u veel vragen stellen. Wilt u weten of de nagel door een schimmel geïnfecteerd is dan kan er een schimmeldiagnose worden gedaan. Wij werken samen met het Radboudziekenhuis aan schimmeldiagnostiek. Als de uitslag inderdaad een schimmel is dan kunnen wij u verschillende schimmelnagel behandelmethodes aanraden. Is er geen schimmel aanwezig dan kan de pedicure de verdikte nagel mooi plat slijpen en in model maken. Helaas zult u dat dan regelmatig moeten laten doen.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Schoonheidsinstituut Allure