Loading...
Behandeling huidaandoeningen 2018-02-20T13:54:17+00:00

Huidaandoeningen

Eelt

Er is sprake van eelt als de bovenlaag van de huid verdikt is. Eelt kan een geelachtige kleur hebben. Eeltvorming ontstaat door overmatige druk en wrijving. In feite kan men eelt beschouwen als een bescherming die het lichaam aanbrengt tegen de van buiten komende druk of wrijving. Die druk en wrijving wordt dus vaak veroorzaakt door de schoen. Ook extreme zweetvoeten kunnen een oorzaak zijn. Eelt kan heel nuttig zijn want in principe beschermt het de huid tegen stuk gaan. Maar eelt kan ook hinderlijk of zelfs pijnlijk en branderig zijn. Dan noemt men het pathologisch eelt (hyperkeratose). Het komt vaak voor onder de bal van de voet, maar ook op de tenen of als eeltrand aan de hiel. Advies: Pathologisch eelt kan door ons vakkundig verwijderd worden. Wij kunnen u ook adviseren over vervolgbehandelingen en thuis verzorging.

Kloven

Soms kan eelt gaan scheuren, dat noemen we kloven. Vaak treedt dit probleem op aan de hiel en het kan erg pijnlijk zijn. De kloven kunnen zelfs gaan bloeden en ontsteken. De oorzaak is vaak dat het eelt erg droog is. Vooral het lopen op sandalen en slippers geeft veel wrijving aan de hiel. Daar ontstaat dus overmatige eeltvorming door en dat kan droog worden en gaan scheuren.

Advies: Wij kunnen handmatig of machinaal het eelt en de harde kloofranden weghalen. Een open kloof kan met Betadine zalf worden behandeld en verbonden. Wij geven uiteraard ook advies hoe u thuis verder kunt behandelen en voorkomen dat er weer kloven ontstaan.

Likdoorn

Een likdoorn, soms ook wel eksteroog genoemd, is een verharde, naar binnen drukkende eeltkern met de punt van de kern in de huid gericht. Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige druk. De druk wordt meestal veroorzaakt door verkeerde schoenen. De kleur van een likdoorn kan glasachtig geel zijn, maar soms kan de kern ook donkergekleurd zijn. De eeltkern kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken. Likdoorns kunnen voorkomen onder de bal van de voet, op of tussen de tenen, of op de knok bij de grote teen. Soms komt een likdoorn zelfs voor in de nagelplooi of onder de nagel. Een pijnlijke aandoening die vrij makkelijk te verhelpen is.

Advies: De pedicure kan de likdoorn verwijderen. Niet altijd lukt dat in een behandeling, soms moet u daarvoor meerdere keren terugkomen. Tegelijkertijd moet er ook iets gebeuren aan de drukplekken. Dat kan zijn andere schoenen gaan dragen, maar ook kunnen we u hulpmiddelen of een steunzool adviseren.

Transpirerende voeten

Hierbij gaat het om extreem verhoogde zweetuitscheiding. Soms komt dit voor over het hele lichaam, maar ook wel plaatselijk, bijvoorbeeld aan de voeten. De oorzaak kan liggen aan bijvoorbeeld een stofwisselingsstoornis, stress of hormonale werking. Maar bij zweetvoeten kan ook de voetbekleding de oorzaak zijn, bijvoorbeeld synthetische schoenen of sokken. De geur is voor de persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving heel vervelend.

Advies: Draag leren schoenen (ook de binnenbekleding), die bovendien de voet niet afsluiten. Draag het liefst sokken of kousen die vocht kunnen opnemen (katoen, wol). Wissel schoenen en sokken vaak. Gebruik bijvoorbeeld inlegzolen die de geur absorberen. Ook hebben wij goede doelmatige crèmes van het merk “De Samenwerkende Pedicure”.

Tevens zou u kunnen overwegen om bij onze Cosmetische arts Anwar Thio een afspraak te maken voor een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek voor Botox inspuitingen om zweetvoeten tegen te gaan.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Natuurlijk mag u ons ook bellen: 038 – 46 04 505

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Gewenste behandeling

Schoonheidsinstituut Allure